Krachtstroom aanleggen in Alphen aan den Rijn

Heeft u onlangs een jacuzzi aangeschaft, wilt u overstappen op inductie koken of gaat u binnenkort zware machines inzetten voor uw bedrijf? Dan zal uw energiebehoefte straks groter zijn dan die van de meeste verbruikers. In Alphen aan den Rijn kunnen wij van Viking Elektra u helpen met krachtstroom of een 3-fasenaansluiting aanleggen. Maak een afspraak via 0172 - 23 94 31 of maak gebruik van ons contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De term krachtstroom wordt regelmatig gebruikt als synoniem voor een 3-fasen aansluiting. Toch is dat niet helemaal correct. Krachtstroom wordt hoofdzakelijk gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het vrijwel altijd om een 3-fasen aansluiting als er over krachtstroom wordt gepraat.

Een 3-fasen aansluiting geeft een stroomvoorziening van drie maal 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor ontvangt de groepenkast niet de gebruikelijke 230 volt maar drie keer 230 volt aan elektrische spanning. Vanwege de grotere hoeveelheid spanning kunt u elektronica gebruiken die meer energie nodig heeft.

Denkt u bijvoorbeeld aan een sauna, een bubbelbad of een inductiekookplaat. Deze apparaten zorgen voor overbelasting wanneer ze gewoon op 1-fase aansluiting worden aangesloten. Maar omdat de stroom nu over 3 fasen wordt verdeeld is dat niet het geval.

Krachtstroom inzetten bovenop een 3-fasen aansluiting

Voor hele zware machines is een 3-fasenaansluiting alleen niet voldoende. Er is ook nog krachtstroom nodig. Deze apparaten hebben niet alleen meer elektriciteit nodig maar ook meer stroomspanning. De gebruikelijke 230 volt die huishoudelijke apparaten nodig hebben is voor dit soort machines niet genoeg.

Bij krachtstroom wordt er 400 volt aan spanning gecreëerd. Om gebruik te kunnen maken van de krachtstroom zal uw groepenkast er op aangepast moeten worden. Pas vanaf dat moment kunt u de zware machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij de verzwaring van uw aansluiting?

Naast een elektricien zult u voor een krachtstroom aansluiting of 3 fasen ook een beroep moeten doen op uw netbeheerder. Daar kunt u een verzoek indienen voor de verzwaring van uw aansluiting. Het is hierbij wel van belang dat uw groepenkast is uitgerust met een 3-fasen hoofdschakelaar.

Ontbreekt deze nog dan kunnen wij de schakelaar voor u plaatsen. Even als de onmisbare Perilex stekkersystemen en de bijpassende stopcontacten die worden gebruikt voor apparaten die een 3-fasen of krachtstroom aansluiting nodig hebben. Dat betreffende stekkersysteem zorgt ervoor dat de elektrische spanning evenredig over de fasen verdeeld wordt.

Contact met Viking Elektra voor hulp in Alphen aan den Rijn

Bent u geïnteresseerd in een 3-fasenaansluiting of in krachtstroom? Of is het nog niet helemaal duidelijk of u een verzwaarde aansluiting nodig heeft? Ook met al uw vragen kunt u bij Viking Elektra terecht in Alphen aan den Rijn.

Wij leggen graag uw nieuwe aansluiting aan en helpen u met alle benodigdheden. Dat geldt zowel voor een 3-fasen, een krachtstroom als een 2-fasen aansluiting. We zijn te bereiken op 0172 - 23 94 31 en via het contactformulier.