Groepenkast vervangen of uitbreiden in Alphen aan den Rijn

Zoekt u een vakman die in Alphen aan den Rijn uw groepenkast kan uitbreiden of vervangen? Wellicht heeft u al een wat ouder exemplaar of heeft u recent nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Allebei zijn het goede redenen om de groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van Viking Elektra helpen we u daar graag bij. Bel naar 0172 - 23 94 31 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een veilige en perfect werkende groepenkast.

Waarom een stoppenkast vervangen?

De twee meest voorkomende redenen voor het vervangen van de groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. Het meerendeel van de groepenkasten gaat ongeveer 15 tot 20 jaar mee. Heeft de groepenkast deze leeftijd al bereikt dan kunnen er onveilige situaties ontstaan en is de kans op ongemakken groter.

Aardlekschakelaars doen het soms niet meer of schakelaars kunnen inbranden. Daardoor zou brand kunnen ontstaan wat levensgevaarlijke situaties oplevert. Maar er kunnen ook nog andere problemen ontstaan.

Omdat onze elektrische apparaten steeds krachtiger worden en we ze meer gaan gebruiken krijgt zo’n oude groepenkast het lastig. Als er verschillende apparaten op hetzelfde moment gebruikt worden terwijl ze in dezelfde groep zitten kan dat in overbelasting resulteren. Wat tot gevolg heeft dat er stoppen uitslaan.

Wanneer een meterkast uitbreiden in Alphen aan den Rijn?

Bij een overbelasting van enkele groepen hoeft de groepenkast niet altijd te worden vervangen. Vaak is het uitbreiden van de huidige groepenkast ook een goede optie. In dat geval wordt er een groep of meerdere groepen toegevoegd.

Op die manier kan de stroom beter over alle groepen worden verdeeld. En wanneer u elektronica in huis haalt die veel stroom verbruikt zoals een sauna of een jacuzzi krijgen deze een aparte groep. Hetzelfde is wenselijk wanneer u voortaan liever elektrisch zou willen koken.

De functie van een groepenkast

In elke woning en in ieder pand is een groepenkast aanwezig. Het is waar de stroom het huis binnenkomt en waar het middels meerdere groepen door de woning wordt verspreid. Elke groep voorziet dus een stukje van de woning van stroom.

Als er te veel apparaten uit dezelfde groep op hetzelfde moment worden gebruikt loopt u het risico op overbelasting. Als er sprake is van kortsluiting of overbelasting bij een bepaalde groep schiet de groepstop uit. En mocht dat niet gebeuren, de aardlekschakelaar. Het is dus een veiligheidsmechanisme dat er voor zorgt dat er geen grotere problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met Viking Elektra voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Alphen aan den Rijn

Wilt u gevaarlijke situaties voorkomen door tijdig uw verouderde groepenkast te laten vervangen? Of streeft u naar meer gebruiksgemak van uw elektrische apparaten door de groepenkast uit te laten breiden? Dat kunt u in Alphen aan den Rijn overlaten aan Viking Elektra. We zijn bereikbaar op 0172 - 23 94 31 en via het contactformulier.